Românii sunt deştepţi vs Google

O campanie de marketing pentru ciocolata ROM îşi propune să influenteze sugestiile Google când se caută după “romanii sunt”, “les roumains sont” sau “romanians are” pentru ca românii sunt mai buni decat “crede” google .

Cateva zeci de mii de căutari mai tarziu şi alte zeci sau sute de articole despre aceasta campanie şi nici un rezultat în modificarea sugestiilor.

De ce oare? Sa fie oare Google mai deştept decat românii… sau mai prost pentru că nu ştie adevarul şi se mai şi încâpăţânează să rămână aşa? 🙂

Uite ce cred eu:

1) Lui google nu-i place să-ţi baţi joc de el.  Îi place să fie el regele atotstiutor şi să facă el regulile. Când zici “eu vreau sa modific sugestiile” îţi bati joc de el, spui câ algoritmii lui nu sunt destul de buni. Şi când află că cineva îşi bate joc de el, intervine.  Nu ar fi prima dată când ar interveni. Probabil că a intervenit deja.

Soluţie: keep it quiet dar e cam greu de aplicat într-o campanie de marketing 🙂

2) Cel mai probabil că Google deja ignoră aceste căutari în stabilirea sugestiilor. Sunt simplu de detectat. Majoritatea deja vin cu referer de pe romaniisuntdestepti.ro + o creştere prea mare a numarului de cautări dintr-o dată.

Soluţia: căutaţi direct de pe google.ro, nu daţi click pe link-urile alea de pe romaniisuntdestepti.ro ci mergeţi chiar pe google.ro şi scrieţi “romanii sunt destepti” şi ca să fie şi mai adevarat, daţi click şi pe rezultate.  Cu ocazia asta mai şi aflati de ce românii sunt deştepti.

3) Romanii din România nu o să poată influenţa rezultatele de pe google.fr sau alte site-uri localizate pentru ca acolo conteaza oamenii care caut din franta , etc

Soluţia:  trimiteţi ciocolată gratis românilor de peste hotare cu instrucţiuni de folosire google 🙂

This entry was posted in web and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *