Cum să nu faci recuperare de parolă

Azi am vrut să platesc online factura romtelecom că e aproape anu nou şi se zice ca dacă te prinde cu datorii asa o tine tot anu. Problema a fost că n-am mai ştiut parola de la cont.  Pagina de recuperare a parolei e de speriat.

Cei care au facut-o ori sunt extra super paranoici ori au aruncat acolo toate masurile de securitate pentru trimiterea datelor pe care le-au gasit prin tutorialele de pe net.

De ce nu poate să-mi ceară adresa de email ca să-mi trimita link-ul de reset password?

Aproape că aş accepta să îmi ceară numarul de telefon dar să-mi ceara codul de facturare e chiar o stupizenie.

De unde să stiu eu codul dacă nu mai primesc facturi în posta? Poate dacă ar trimite propriu zis facturile prin email, dar nu fac nici asta, pe email doar te anunţă ca s-a emis o noua factură.

Ca să vezi factură trebuie să intri în myAccount. Deci singura modalitate de a afla parola este să intri în myAccount ( cu parola ? 🙂 ) sau să găseşti vreo factură veche pe copaci morţi. Dar cum eu sunt pentru reciclare aşa ceva este imposibil 🙂

Textul de securitate ( nu stiam că aşa se traduce CAPTCHA )  e destul de inutil pe acest gen de formulare. Acest tip de metodă este deobicei folosită doar pentru a nu permite roboţiilor să trimită formulare ( cu spam ) dar deobicei roboţii nu încearcă să recupereze parole ci să le “ghicească”.

Numărul de telefon iar e destul de inutil pentru că dacă imi şti adresa de email e destul de probabil să-mi şti şi numarul de tel. ( chiar dacă nu-l folosesc )

Toate aceste masuri de securitate doar ca să nu intre cineva în contul meu şi să-mi plateasca facturile…

This entry was posted in web and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *